Remember Belgium - team

Het Remember Belgium - team bestaat uit een zeer gevarieerde groep mensen die elke een zekere band koesteren met de geschiedenis van de eerste en de tweede wereldoorlog. Twee wrede gebeurtenissen die vandaag nog steeds grote littekens hebben achter geladen op onze belgische landkaart of zelfs, op deze van zowat de hele wereld.

Gevarieerd zijn we, zowel qua leeftijd, met leden jonger dan 10 tot zelfs mensen die de tweede wereldoorlog op een haar na hebben meegemaakt als qua interesse; de ene houd het op het verzamelen van voorwerpen en relics uit de donkere periodes die België overwoekerden, de ander trekt er regelmatig op uit met een authentiek legervoertuig om ergens ten velden de canvastenten op te trekken voor een weekendje "back to basics" op een treffen.

De intensiteit en de kennis waarmee onze teamleden zich inlaten bepalen ze zelf. Onbegrensd voor de ene, matig wegens een te druk leven voor de andere...
Alleszins, het staat je vrij. Geen verplichtingen, geen regelmaat, bij ons kan je helemaal op je eigen ritme je interesse in beide wereldoorlogen koesteren en delen onder mateloos geïnteresseerde maten!

Desondanks wil ik toch even gezegd hebben dat, vooral de jonge, garde onder onze leden zich maar al te graag toe spitst op het veldleven van toen in de vorm van reënacting. Daarvoor is er wel enige vorm van discipline, welwillendheid en professionaliteit gewenst. Het is ook maar normaal dat wanneer je een living-history evenement met taalrijke bezoekers op een zo accuraat mogelijke wijze wenst te entertainen dat je dit maar best "tegoei" doet. Hiervoor zijn we ook steeds op zoek naar welwillende, gedisiplineerde mensen die graag onze 5th SAS of onze 101st AB divisies komen versterken. Voor de dames onder jullie zoeken wij ook nog enkele vaderlandslievende QAIMNS.